Sol stemning
FAQ - SOL

Her kan du finde information og svar på en række spørgsmål omkring vores solserie. 

Hvorfor er det vigtigt med solbeskyttelse?
Ifølge Kræftens bekæmpelse, er op til 90% af alle tilfælde af almindelig hudkræft og modermærkekræft en direkte konsekvens af UV-stråling. Huden er kroppens største organ og det er derfor vigtigt at beskytte den mod solens stråler. Jo flere forbrændinger og UV-stråler du udsættes for gennem livet, jo større er risikoen for at udvikle hud- og modermærkekræft.Solbeskyttelse er derfor vigtigt at bruge, hvis man vil sænke risikoen for at udvikle disse typer af kræft.1

Kræftens Bekæmpelse har givet 3 gode solråd: Skygge, solhat og solcreme.

 

Hvad betyder UVA og UVB?
Solen udsender forskellige typer af stråling, herunder skadelig ultraviolet stråling (UV) i form af UVA, UVB og UVC stråler. På kloden bliver vi udsat for UVA- og UVB- stråling, som begge to bidrager til kræft i huden. Derudover giver UVB- stråling solforbrændinger, solskoldninger og på lang sigt pigmentpletter. UVA- stråling trænger dybere ned i huden og bidrager bland andet til for tidlig ældning af huden i form for rynker.1

 

Hvornår skal jeg bruge solcreme?
Når UV-indekset er over 3 (moderat intensitet) anbefales du at bruge solcreme kombineret med de øvrige solråd, for at beskytte dig mod UV-strålerne. Nilens Jord anbefaler at du holder øje med UV-indekset for at vide hvor meget og hvornår du skal beskytte dig.Smør dig ind ca. 20-30 min før du skal ud i solen og lad solcremen tørre godt ind. Du kan med fordel smøre 2 gange. Husk at solcreme skal påføres igen efter et par timer. Har du badet, svedt eller tørret dig med håndklæde skal der altid påføres solcreme igen, også hvis den er ”vandfast”. Følg altid brugsanvisningen på produktet ved brug.

 

Hvor høj beskyttelsesfaktor (SPF) skal jeg bruge?
Sundhedsstyrelsen og Kræftens bekæmpelse anbefaler SPF 15 når man befinder sig i Danmark. Denne beskyttelsesfaktor blokerer ca. 93% af solens skadelige stråler. Har du sart og lys hud eller rejser mod fjerne himmelstrøg, skal der bruges en højere beskyttelsesfaktor så som SPF 30. Her bliver du beskyttet for ca. 96% af de skadelige solstråler.[2]Husk at du aldrig kan opnå 100% beskyttelse med solcreme.

 

Hvor meget solcreme skal jeg bruge?
Når du smører dig ind i solcreme er det vigtigt, at du bruger nok. Faktortallet falder nemlig markant, hvis du ikke bruger den mængde, der er anbefalet. Bruger du f.eks. halv mængde af en SPF 16 solcreme falder faktoren til 4!
En god huskeregel er: Én krop - én håndfuld. Det svarer til ca. 40 ml. solcreme til voksne og ca. 20 ml. til et barn. Endvidere skal der anvendes rigeligt til ansigtet.3

 

Bruger Nilens Jord fysisk- eller kemisk solfilter? 
Et solfilter beskytter din hud mod de skadelige UV-stråler og kan forekomme i solcremer i to former; som fysiske og/eller kemiske filtre. De fysiske filtre (som også består af kemiske substanser,) lægger sig oven på huden, hvor de beskytter ved at sprede og reflektere UV-strålerne. Denne type filter kan være svær at smøre ud og efterlader tit et hvidligt skær. De kemiske solfiltre virker ved at absorbere UV-strålerne og omdanne dem til varme.De anvendte solfiltre i Nilens Jords solcremer er udelukkende kemiske filtre. Filtrene er blevet udvalgte baseret på deres minimale risiko for at give allergi og fordi de er blandt de mest miljøvenlige solfiltre.

 

Er Nilens Jords solcremer vandfaste?
Ja, alle vores solcremer er vandfaste. For at opretholde beskyttelsesfaktoren på din krop er det dog vigtigt at man husker at påføre mere af solcremen når du har badet, svedt eller tørret kroppen med et håndklæde eller lignende, selvom den er (meget) vandfast.

 

Er solprodukterne fra Nilens Jord skadelige for miljøet? 
Filtrene er blevet udvalgte baseret på deres minimale risiko for at give allergi og fordi de er blandt de mest miljøvenlige solfiltre. Solfiltrene i Nilens Jords solprodukter er bionedbrydelige og ikke skadelige for havmiljøet og korallerne. Vi bruger de samme solfiltre, som godkendes i miljømærkede produkter. 

 

Kan Nilens Jords solprodukter bruges til børn?
Produkterne kan anvendes af børn. Børn skal opholde sig i skyggen mellem kl. 12 og 15, hvor UV- strålingen er stærkest. Derudover anbefales de generelt at opholde sig i skyggen. Er børnene ude at lege skal de bære tøj der dækker mest muligt. De steder på kroppen, hvor huden ikke er dækket af tøj, skal beskyttes med solcreme. Se mere på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.Spædbørn, som ikke kan kravle eller gå, skal ikke være i direkte sollys.4

 

Kan min solcreme blive for gammel?
En tommelfingerregel plejer at være, ”hvis dit produkt skifter farve og/ eller lugter anderledes end da du købte det, skal du smide produktet ud og købe et nyt”

 

Hvorfor kan solcreme give permanente pletter på tekstiler med videre?
Det er solfilterene i solcremen, der kan efterlade permanente pletter. For at mindske mængden af pletter er det derfor vigtigt at man lader solcremen trænge helt ind i huden og undgår at cremen kommer direkte på tekstiler med videre. Dernæst er en grundig håndvask efter anvendelse med til at undgå pletter. Selvom man følger disse råd kan man dog stadig opleve at der kommer permanente pletter på tekstiler med videre, hvilket Nilens Jord ikke kan holdes til ansvar for.

 

Er Nilens Jords produkter testet på dyr?
Nej – ingen af vores produkter er testet på dyr. Dette er ulovligt ifølge EU´s lovgivning.

 

Hvorfor indeholder jeres produkter følgende?
Shea: Blødgører, tilfører huden fugt og smidighed samt forstærker hudens egen elasticitet 
Laminaria Ochroleuca (brunalge/gylden tang): Beskytter mod frie radikaler (collagen beskyttelse / anti-age)
Agurk: Agurk indeholder naturligt askorbinsyre (C-vitamin) og silica. C-vitamin medvirker til at lindre hudirritationer og mindske hævelse. Silica mindsker synligheden af fine linjer og rynker.
Aloe Vera (SPF 30 Face + Aftersun): Hjælper med at genopbygge huden og bevarer hudens fugtighed. Indeholder vitaminer C, E og Betacaroten - virker som antioxidanter. Dulmer rødmen.
Mandelolie (Aftersun): Blødgører, tilfører fugt og smidighed samt forstærker hudens naturlige elasticitet

 

knap sol stor

 

Sol produkter

Kilder: Kræftens Bekæmpelse & Sundhedsstyrelsen 
[1]https://www.sst.dk/da/sundhed-og-livsstil/miljoe/~/media/2F73DCC38CBC4A68B804522D20E8F33F.ashx
[2]https://www.cancer.dk/forebyg/skru-ned-for-solen/mappeskjultindhold/10-gode-raad-om-solcreme/
[3]https://www.sst.dk/~/media/6106ACA64BBA44DB94A409148501E1B4.ashx
[4]http://www.sst.dk/~/media/FCBCA22F63C74E74B62F5366ADDC9B66.ashx