Kvinden bag produkterne

Berit Jacobsson har gennem de sidste 30 år været drivkraften bag Nilens Jords produktudvikling af makeup og hudpleje. Vi har stillet Berit nogle spørgsmål omkring rejsen fra at være en lille serie med nogle få produkter til i dag, hvor mærket har vokset sig til et fuldvoksent skønhedsmærke.

Om Berit:
Berit er 54 år og gift med Lars, som i 1982 grundlagde Nilens Jord. Sammen har de 4 voksne børn på henholdsvis 20, 22, 25 og 27 år. De sidste mange år har de boet sammen i Farum lidt udenfor København. Berit og Lars arbejder sammen i Nilens Jord, og det har de gjort de sidste 30 år. Berit har altid arbejdet med udvikling af produkter. Særlig ingredienser i makeup og hudpleje har hendes store interesse.

Hvornår og hvorfor besluttede I at tage parfume, parabener og æteriske olier ud af produkterne?
I 1980’erne duftede alt af noget. Jeg har som sådan ikke noget imod dufte, men jeg kan godt blive ør i hovedet, når alt dufter af noget forskelligt. Parfume tilfører ikke et makeupprodukt kvalitet, men bliver derimod oftest tilføjet som et konserveringsmiddel. Derfor vidste vi, at vi i vores formuleringer kunne fjerne parfumen uden at forringe produkterne, ja faktisk nærmest det modsatte. Da først den beslutning var truffet, så faldt det ret naturligt efterfølgende om også at fjerne de æteriske olier, som nogle gange bliver kaldt naturlig parfume. De er nemlig mindst lige så allergifremkaldende som de syntetiske.

Kan du forklare forskellen imellem økologiske produkter og Nilens Jord produkter?
Ja, forestil dig en vinbonde. Han får en ny og lidt forskellig vin ud af de samme planter hvert år. Sådan er det med naturlige ingredienser, de er svære at styre og er heller ikke altid allergivenlige. De fleste ingredienser, som er fremstillet i et laboratorie, altså kemisk, er en efterligning af de naturlige ingredienser. Fordelen ved en laboratoriefremstillet ingrediens er, at man præcist kontrollerer alle molekyler. Vi har masser af naturlige ingredienser i vores produkter, men står vi med et valg mellem en potentielt allergen økologisk ingrediens eller en sikker laboratoriefremstillet, vil vi altid vægte sikkerheden højst. Derfor er vi ikke et økologisk men derimod et hudvenligt brand.

Hvilke ansvar føler du Nilens Jord har overfor forbrugeren?
Det vigtigste for mig er, at forbrugeren føler sig tryg, og derfor arbejder vi konstant med kvalitet og ingredienser. Tag fx vores nye vandfaste mascara. Vi har arbejdet på denne formulering i 10 år. Vi har længe vidst, at der var et stort ønske for vores kunder med en vandfast formulering, men enten kunne vi ikke lave en uden skadelige stoffer, eller også kunne vi ikke lave en mascara, der leverede et tilfredsstillende resultat. I sådan en situation er valget helt klart hos os, vi sender ikke noget på markedet, som ikke lever op til vores standard. Nilens Jord har nu 112 certificerede produkter hos AllergyCertfied

Nilens Jord har over 60 certificerede produkter fra AllergyCertfied. Kan du fortælle lidt om beslutningen om at certificere makeup og hudpleje?
Jeg har altid arbejdet med ingredienser og siden alle vores produkter er hudvenlige, så var det et helt naturligt skridt at gå videre med en certificering. På daværende tidspunkt var AllergyCertified det eneste certificerings-program, som også certificerede makeup, så derfor var de det oplagte valg.

I dette efterår lancerer Nilens Jord verdens første allergicertificerede læbestift. Hvorfor er I de første der har kunnet dette?
Jeg er overbevist om vores mange års erfaring og mine dygtige kollegaer vedholdenhed og ikke mindst, at vi alle brænder for, at det skulle lykkes, har været drivkraften.

Hele Nilens Jord hudplejeserie bliver nu relanceret i en ny emballage I kalder Airless hvad kan du fortælle om den?
Vores nye airless emballage minimerer udviklingen af bakterier i produkter. Vi anvender en luft- og lystæt emballage, der kombineret med et pumpe-system betyder, at du ikke kommer i berøring med produktet. Vi synes det hygiejniske system er ideelt for Nilens Jord hudpleje, og vi håber alle vores trofaste kunder vil tage godt imod det.

Hvad er dit yndlingsprodukt?
Mit yndlingsprodukt er vores Mineral Powder. Den har jeg altid med i tasken, så jeg hurtigt kan opfriske min makeup i løbet af dagen.

Hvad bliver den nye trend indenfor makeup og hudpleje? 
Indenfor hudpleje tror jeg, det bliver den velplejede hud, hvor man viser overskud og forkælelse med rens og masker. Indenfor makeup tror jeg, vi kommer til at se meget mere glitter, glimmer og highlighter.